Gastronomia

Podeu satisfer el paladar amb els plats casolans de tota la vida i amb les últimes innovacions culinàries. Als diferents restaurants, repartits per tot el municipi, hi trobareu el millor tracte, qualitat i confort. Els plats estan cuinats amb productes de la terra i amb les carns de vedella, xai, porc, conill, pollastre i ànec, d’animals criats a l’entorn.

Mereix un tracte preferencial:

  • La carn de caça, on el senglar és el rei.
  • Els rovellons i les vaquetes, entre moltes altres varietats de bolets són l’acompanyament per excel·lència de qualsevol plat.
  • L’ampli assortit d’embotits elaborats artesanalment, que podeu assaborir en els restaurants i adquirir a les botigues del municipi de Vilallonga de Ter.
  • La Patata de la Vall de Camprodon, que pertany principalment a la varietat Kennebec, una patata amb una forma el·líptica gruixuda, de carn i pell blanca, que presenta un cicle mitjà de maduració (entre 90 i 120 dies). La sembra, manual, té lloc cap al mes de juny. Al setembre, la patata madura i comença la collita, la qual s’allarga generalment fins a l’octubre. Un cop collides, les patates són dipositades en un magatzem on es conserven sense cap manipulació específica i hi reposen unes setmanes per tal de millorar la qualitat. Es considera que el fet que sigui conreada a la muntanya, a gran altitud i baixes temperatures, proporciona una patata consistent, gens farinosa i de bona cocció.
  • I per a gaudir d’unes excel·lents postres, el vilallonguí, un dolç elaborat amb pasta de full i farcit de cabell d’àngel, crema o massapà, que trobareu al forn de pa de Vilallonga.