El Mercat de la Trumfa

Aquest tradicional mercat, organitzat per l’Ajuntament de Vilallonga de Ter, tindrà lloc el:


XX Mercat de la Trumfa – Dissabte 12 d’Octubre de 2024

Aquest mercat, ja consolidat, fa un reconeixement merescut i promociona aquest tradicional i versàtil aliment cultivat des de fa molts anys a la nostra vall per la pagesia. Aquest tubercle anomenat a les nostres terres com “trumfa” és d’una gran qualitat gastronòmica i a l’hora molt preuat per a tothom que el coneix.

En aquest mercat s’hi desenvolupen tot un seguit d’actes com un mercat artesanal i una mostra de diferents oficis i tota una sèries d’activitats on tothom i pot participar i on la protagonista principal és la nostra “trumfa”!!

La nostra “trumfa” consta d’un etiquetatge i logotip per tal de reconèixer i incidir en la compra de l’autèntica patata de la Vall de Camprodon.

Cal destacar i agrair la presència, en diverses ocasions, de la popular cuinera “L’Àvia Remei” que va guanyar l’any 2008 el 2n. Premi Internacional de “Papas del Perú” amb una recepta elaborada amb les nostres “Trumfes de la Vall de Camprodon”!!

L’Àvia Remei té la seva pròpia pàgina web, comparteix les seves receptes mitjançant llibres molt ben il·lustrats i és tan bona amiga dels seus que fins i tot li han escrit una havanera i compost una sardana.

L’ÀVIA REMEI (lletra)

L’àvia Remei, l’àvia cuinera té el cor dividit entre el Maresme i l’Empordà. Al so de la sardana i l’havanera transmet receptes de cuina en català i castellà.

La cuina catalana fa renéixer, amb els millors plats i els seus secretes, per sucar bé el pa amb tomàquet i guisar bé, bons plats de bacallà.

L’àvia Remei, l’àvia cuinera, la cuina catalana porta arreu del seu país i posa els colors de la senyera en el plat fred o bé el pastís.

L’àvia Remei, l’àvia cuinera, amb la nostra trumfa de Vilallonga, ha concursat i el premi “a las mejores papas del mundo” del Perú al Ripollès ha portat.

L’àvia Remei, l’àvia cuinera, té el cor dividit entre el Maresme, el Ripollès i l’Empordà.